Image

SCARY WINE TALESTrick or Wine?

Датите: 30 и 31 октомври
Мястото: Вила Велис, с. Карабунар
 
В мрачния уикенд на Вси Светии, Villa Velis ще разбуни духовете с едно УЖАСно различно парти и ще отбележи края на кампанията по гроздобер за 2021. ?
Каним ви в една друга реалност, където абстрактното става реално, а невъзможното - възможно.

Датите: 30 и 31 октомври
Мястото: Вила Велис, с. Карабунар
? Лабиринт на емоциите от Room 66 и Енигмания
? Били Хлапето, D3MO & Brevis - LIVE
? Fat Gang & Moneystaxs - DJ Set
***********************
? Вход: 20 лева на ден, който включва посещение на лабиринта, избата и музикалните LIVE изпълнения.
? Билети за събитието се купуват на място, с пари в брой.
? По време на събитието вино, коктейли и храна ще се купуват само токени, което ще ограничи работата с пари в брой около точките за консумация. С токените ще можете да се снабдявате по всяко време, на входа на събитието.
? Лабиринтът е за лица над 13 години.
? Вино се сервира само на лица над 18 години.
? За най-малките ни посетители сме предвидили специално изграден детски кът.
***********************
⚠️ Ще се допускат лица само с валиден ЦИФРОВ КОВИД СЕРТИФИКАТ НА ЕС / EU DIGITAL COVID CERTIFICATE. QR кодът ще бъде валидиран на входа.
Такъв сертификат можете да получите при:
ваксинация: ваксинирани сте, с която и да е от ваксините срещу COVID-19;
преболедуване на инфекция със SARS-CoV-2: от датата на положителния резултат от направено изследване (PCR тест) са минали по-малко от 180 дни;
отрицателен резултат от направено изследване за COVID-19: имате отрицателен резултат от тест (PCR или бърз тест за антигени)
Image

ONE DANCE WEEK 2021Защо Villa Velis подкрепя съвременния танц?

9 - 24 октомври 2021
Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив

Танцът е освобождение, трансценденция, която ни приближава към истинската ни същност.  Танцът е екстаз, опиянение, същестуващ извън границите на нормалното.

Фридрих Ницше използва термина Rausch, за да опише това състояние. Според неговата теория, Rausch може да бъде постигнат чрез всичко ‚Дионисиево‘ – танц, театър, вино.

Но връзката между танца и виното не е единствено сетивна; тя е заложена в историята на съвременния западен театър. Театралният фестивал Дионисия, в древна Атина е включвал либация или ритуал на възлияние на вино преди началото на представленията.

Театралният учен Бригите Маршал също изследва театралното наследство и неговата историческа връзка с опиянениетоМаршал твърди, че театралният пърформанс произлиза от ритуали, в които са се използвали опиати (Rauschmittel) като вино, с цел засилване на афективното измерение.

По този начин, виното е пряко свързано с изкуството, театъра, танца, движението, усещането за излизане извън пределите на познанието.  

Ние от Villa Velis оценяваме тази връзка и целим да предложим своята съвременна интерпретация, преплитайки вино с изкуство във всичките му форми. Поради тази причина станахме официален партньор на фестивала One Dance Weekкойто ще се проведе в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив, между 9 и 24 октомври 2021.

Фестивалът стартира през 2008, като единствения форум в страната, изцяло посветен на съвременния танц – един от най-бързо развиващите се жанрове в съвременното изкуство, който не познава граници между техники, форми на изкуство и естетика, който обръща правилата и ролите с главата надолу и прави невъзможното възможно.

През последните 12 години One Dance Week представи някои от най-интересните феномени в сферата на съвременните танцови практики, включително представления от Европа, Азия, Африка и Америка, показващи различни танцови тенденции.

Повече информация за тазгодишната програма можете да получите на официалния им сайт

Image

LATE SUMMER WINE andART FEST

28.08.2021
от 16:00 - 23:00 часа
във винарска изба Вила Велис, с. Карабунар
Какво общо имат виното и изкуството?
Винарска изба Вила Велис има удоволствието да ви покани да разберете нашата интерпретация на първия по рода си Late Summer Wine and Art Festival.

По време на Late Summer Wine and Art Festival ще имате възможност да съпреживеете винен танцов пърформанс и моноспектакъл създадени специално за Вила Велис, представени за първи път пред широка публика.
А в двора на нашата изба ще слушате истински фънк и диско и ще се запознаете с талантливи български артисти и занаятчии.
Не пропускайки да се насладите на:
• Винен бар, на който ще опитате вина от серията Villa Velis
• Точка с храна, с няколко непретенциозни, но подхождащи на виното ястия, приготвени от Lazy Table Catering от Веси Чилева
• Изложба От любов към виното
• Арт зона, в която ще откриете произведения на талантливи български автори – предмети за дома, облекло, бижута, илюстрация и фотография и др.
• Винени аксесоари или всичко, което ни трябва, за да сервираме и консумираме вино с удоволствие и стил.
• Танцов спектакъл с хореография на Цвета Дойчева, в изпълнение на нея и Вихра Шопова
• Моноспектакъл на Васил Дуев, с режисьор Боян Крачолов
• Disco, boogie и funk от членове на (любимите ни) The Jam Music Family
• Специално изграден кът за най-малките ни гости
***********************
Важна част от идеологията на Velis Vineyards е преплитането на вино и изкуство във всичките му форми. След вълнението покрай откриването на винарска изба Вила Велис в края на месец юли, е време отново да отворим вратите на нашия дом на виното и изкуството. Потопете се във винено море от музика и театър, дегустирайки нашата нова серия вина, съпроводена от вкусна храна сред безкрайните лозя.
Ще се радваме да изпратим заедно „неделята на годината“ в чисто веселие, преди началото на гроздобер на реколта 2021!
***********************
Вход: 15 лв., с включена чаша вино за посрещане
Билети за събитието ще могат да се купуват на място.
По време на Late Summer Wine And Art Festival виненият бар и точката за храна ще приемат само токени и няма да работят с пари в брой. С токените ще можете да се снабдявате по всяко време, на входа на събитието.
***********************
*Вино се сервира само на лица над 18 години